Project – De zevenbladtuin (2/4)

Vorige keer heb ik verteld over het ontstaan van de zevenblad tuin als klein onderdeel van de Wilde Weelde Wereld op Appeltern.

Onder strenge regie van collega Emiel Versluis van Visavisontwerpers kon ik een ontwerp maken binnen de lastige lijnen van het stukje grond.
Na vele zijstappen die elkaar overtroffen in complexiteit en diepzinnigheid (7 aspecten, ingewikkelde bladvormen op de grond projecteren en zo….) heb ik gekozen voor een heel simpel ontwerp.

Met dit strakke ontwerp kan ik het hoofdthema goed laten zien: kan je ook leuk tuinieren met zevenblad?
Zevenblad heeft een prachtige witte schermbloei, met welke planten zou dat leuk combineren? Ook bladtexturen zijn belangrijk in een ontwerp, daar zit je per slot veel langer tegen aan te kijken dan de bloemen. En die wortels, dat zal toch wel meevallen? Er zijn ook andere planten die flink kunnen woekeren, kunnen die niet tegen elkaar op concurreren?

Zo zijn we – met nog meer vragen als hierboven staan, het Experiment begonnen.

start-experiment-448

Een van de principes van natuurlijk tuinieren is dat je met de natuur meebeweegt, in plaats van er alleen maar tegenin.

Hoewel ik heel lui ben, betekent dat niet dat je niets hoeft te doen in een tuin.
Maar als planten zelf hun plekje mogen zoeken in een tuin, als het beplantingsplan niet statisch is, dan maak je het jezelf heel wat makkelijker.

Er zijn 2 verschillende soorten van combineren gebruikt in de zevenbladtuin. Eén daarvan is toch echt wel een manier waar de zevenblad weggehaald moet gaan worden als deze niet op zijn plek blijft.

Volgende keer meer informatie over de manieren van grondbewerking, soortkeuze en inplanten.

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter