Wilde Weelde Wereld: in uitvoering

In 2012 was de Wilde Weelde Wereld van de Floriade een groot succes! Een met goud beloonde tuin, ontworpen en aangelegd door drie bedrijven van de vakgroep Wilde Weelde. Natuurlijk met hulp tijdens aanleg, onderhoud en bemanning van de tuin van vele andere leden van Wilde Weelde. Zie voor meer informatie www.wildeweeldewereld.nl

Dit grote succes gaat een vervolg krijgen!
De tuinen van Appeltern hebben een groot terrein beschikbaar gesteld voor een natuurrijke omgeving. Een uitgelezen kans voor Wilde Weelde om iets neer te leggen wat duurzaam kan blijven en niet na een klein jaar al weer geruimd moet worden.

Feb/maart 2013:
Na de nodige voorbereidingen en een extra ingelaste ledenraadsvergadering is met grote meerderheid van stemmen en een enorm enthousiasme akkoord gegaan met het plan om op 5000 m2 (!) weer te proberen iets moois te maken.

Via dit kanaal zullen wij u op de hoogte houden. Ettema Tuininrichting is zeer actief betrokken bij dit project.

April/mei 2013:
Als eerste actie van de Wilde Weelde Wereld op Appeltern, zaaien we dit voorjaar een spiraalakker in met akkerbloemen. Begin mei is er hard gewerkt aan de aanleg hiervan. Gras snijden, zoden rollen en inzaaien zodat u deze zomer, zittend op de graszodenbank of vanaf het uitkijkpunt, kunt genieten van deze prachtige bloemenspiraal. De spiraalakker is tijdelijk. In september gaat Wilde Weelde daadwerkelijk met de nieuwe tuin aan de slag.

Juli/Augustus 2013
Inmiddels is het volop zomer met veel warme dagen en af en toe een verfrissende regenbui. Ideale omstandigheden voor de spiraalakkers in de Wilde Weelde Wereld op de Tuinen van Appeltern. Ze staan geweldig te bloeien en hoewel al wat bloemen uitgebloeid zijn blijft er genoeg blauw, geel, wit en oranje over om van te genieten. Het gonst van de insecten en vlinders.

 

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter