Plaatsen van damwand van L-profielen

In de omgeving van de zuid-Veluwe is het vaak noodzakelijk om hoogteverschillen in de tuin op te vangen. Om ruimte te maken voor een tuinhuis en een groter terras, hebben we een damwand van L-profielen geplaatst en het grondpeil op hoogte gebracht met 7 kuub zand.

4 Comments

 1. R. Veldkamp schreef:

  Ik heb uw website gezien met de zgn L profielen.
  Zijn deze profielen ook te tillen? Ik vraag dit omdat ik 1 of 2 damwanden in mijn tuin wil laten plaatsen echter dit moet door de garage en door de slaapkamer (er is geen achterom en zware machines kunnen niet door een slaapkamerdeur).

  BvD

  R. Veldkamp
  Arnhem

 2. Connie schreef:

  Beste meneer/mevrouw Veldkamp,
  Hoewel wij indien nodig ook kunnen werken met een kleine graafmachine die door een deur heen kan, is het niet direct aan te bevelen. Uit uw opmerking maak ik op dat het om een klein stuk grondkering gaat. Wellicht zijn er andere mogelijkheden. Wij kijken graag mee om een ideale oplossing te verzinnen voor uw probleem.
  Met vriendelijke groet, Connie Ettema

 3. Mw van Wanroij schreef:

  Hallo

  Wij willen graag over een lengte van 15 meter l profielen plaatsen. Het hoogteverschil is 3,5 meter(talud wat verzakt, dit moet gestabiliseerd worden) kunnen wij dit doen met l profielen van 2 meter? Wat zijn de kosten per meter? Vriendelijke groet Mamette

 4. Finish-Profiles schreef:

  Leuk om ook eens een keer een blog te zien waarbij foto’s van het proces van het plaatsen van een damwand zijn geplaatst! Ziet er goed uit!

Laat een reactie achter